Perníčky

18. prosince 2017 v 10:26 | Tarlla |  Sladké všeho druhu
Nezoufejte, pokud jste letos ještě nestihli udělat vánoční perníčky. Tenhle recept může být vaší záchranou. Perníčky jsou ihned měkké a k tomu, aby zvláčněly, jim stačí dva dny. Jedinou nevýhodou je zdobení, které dokáže unavit i jedince, kteří se ho přímo neúčastní. Usmívající se


Budeme potřebovat (na jednu dávku):
- 400 g hladké mouky
- 2 vejce
- 140 g moučkového cukru
- 100 g tuku
- 2 lžíce tekutého medu
- lžička sody
- 2 lžičky perníkového koření (odhadem)
- kakao na obarvení (není nutností, pokud máte raději světlé perníčky)

V míse smícháme prosátou mouku s cukrem, sodou a perníkovým kořením (případně kakaem). Přídáme vejce, tuk a med a zpracujeme tužší těsto. To necháme minimálně půl hodiny odležet (nejlépe v lednici). Poté vyválíme placku a vykrajujeme jednotlivé perníčky. Pečeme podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, hlavně ale s ohledem na zkušenosti s vlastní troubu. :) Perníčky by měli lehce naběhnout. Po vyndání z trouby a následném pochladnutí je zdobíme cukrovou polevou.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Flag Counter