Švestkové knedlíky

10. září 2017 v 13:13 | Tarlla |  Sladké všeho druhu
Po delší odmlce bych se s vámi ráda podělila o recept, který jsem kdysi získala během hodin pracovních činností na základní škole. Jsou jím ovocné knedlíky z tvarohovo-bramborového těsta, které je naprosto bezkonkurenční, protože se jím například švestky dají obalovat tak, že jsou opravdu jen v tenké vrstvě a vynikne struktura a chuť samotného ovoce. Pojďme na ně!



Na knedlíky budeme potřebovat:
- 250 g vařených brambor
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 250 g polorubé mouky
- špetka soli
- krupicový cukr dovnitř knedlíků
- 20 ks vypeckovaných švestek
- voda na uvaření knedlíků
- na dochucení: nastrouhaný tvrdý tvaroh, rozpuštěné máslo, moučkový cukr

Postupovat budeme následovně:
Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme je s měkkým tvarohem, moukou, vejcem a špetkou soli. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 10 minut odpočinout. Poté z něj vyválíme dva válečky a z nich nakrájíme 20 dílů. Každý díl pak rozmačkáme na placičku, zablíme do ní celou švestku se lžičkou krupicového cukru a zaoblíme do kuličky. Jednotlivé knedlíky vhazujeme do vroucí osolené vody, kde je vaříme asi 10 minut, dokud nevyplavou. Hotové knedlíky podáváme s tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.


A jak připravujete švestkové knedlíky vy? Mrkající Pochlubit se můžete v komentářích.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Flag Counter