Koláč s tvarohem a strouhanou čokoládou

3. srpna 2017 v 10:54 | Tarlla
Dneska si ukážeme další recept na tvarohový koláč. Oproti borůvkové variantě, kterou jste už mohli na mém blogu vidět, se tato verze liší hlavně náplní, která se nemusí tak dlouho dopékat. Těsto zůstává stále stejné. A jak na to? To se dozvíte v článku. Mrkající


Na těsto budeme potřebovat:
- 100 g hladké mouky
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 sáček prášku do pečiva
- 60 g másla
- 1 vejce
Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vysteleme pečícím papírem. V míse smícháme prosátou mouku s cukrem a kypřícím práškem. Přidáme máslo a rukou zpracujeme na hmotu podobnou drobence. Přidáme žloutek a pořádně propracujeme. Pokud se hmota stále drolí, přidáme dle potřeby bílek. Hladké těsto můžeme buď vyválet a vložit do formy, nebo rovnou "hroudu" vložit do formy a "namačkat" až ke krajům. Není potřeba těsto do těchto krajů zvedat a tvořit okrajek. Stačí, když budeme mít vystláno dno. Takto předpřipravený korpus dáme zapéct do trouby asi na 15 minut. Mezitím si připravíme nápň.
Na náplň:
- 1 nízkotučný tvaroh v alobalu
- 1 balení sýru Ricotta
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- cca 3 lžíce cukru krupice
V míse rozmícháme dohladka všechny suroviny. Vzniklý krém natřeme na korpus, nazdobíme čerstvými ostružinami a dáme na 10-15 minut dopéct na 150°C.
Po dopečení necháme trochu pochladnout a navrch nastrouháme hořkou čokoládu. Poté vložíme do ledničky, kde koláč necháme tak 2 hodiny a můžeme podávat. Usmívající se Já jsem při podávání zdobila ještě omáčkou připravenou tak, že jsem na vodní lázni v trošce mléka rozpustila tuk s čokoládou. Na závěr jsem vmíchala trochu krupice a nechala povařit. Je to vlastně taková lepší krupicová kaše, ale určitě se ke koláči hodí. Mrkající Její sladká čokoládová chuť kontrastuje se svěžestí samotného koláče.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Flag Counter