Vepřová kapsa s nádivkou pečená na zelenině podávaná s yorkshirským pudinkem

17. června 2017 v 23:37 | Tarlla |  Videorecepty
Pokud se rozhodnete vyzkoušet tento recept, určitě si vyčleňte více času. Při přípravě se zapotíte, ale odměna bude více než dokonalá. Mrkající Tak hurá do toho! Jak přesně postupovat najdete dole v článku.





Na yorkshirský pudink si nachystáme:
  • 150 g hladké mouky
  • 0,5 lžičky soli
  • 4 vejce
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 6 lžic čerstvého křenu, nebo 3 lžíce smetanového křenu
  • olej/kachní nebo obyčejné sádlo


Předehřejeme si troubu na 230 °C. Mouku prosejeme do misky se solí. Přidáme vejce a polovinu mléka a šleháme do hladka. Poté přilijeme zbytek mléka, přidáme nastrouhaný křen, zamícháme a necháme 30 minut odpočinout.

Do plechu na muffiny dáme olej, tento plech pak dáme do nejnižšího patra v troubě a necháme pořádně rozpálit. Když je plech připravený, ještě jednou těsto prošleháme a plníme tak do ¾ formiček. Rozpálený olej začne syčet. Vložíme zpět do trouby a pečeme 12 - 14 minut, než těsto vyběhne a zezlátne. Po okraji by mělo být křupavé, uvnitř měkké.

Na nádivku budeme potřebovat:
  • olej
  • ¼ - ½ sáčku mraženého listového špenátu (nikoliv protlaku!)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • mističku strouhanky
  • 1 vejce
  • 3 lžíce smetany
  • vodu dle potřeby
  • sůl, pepř

Na oleji orestujeme cibulku, přidáme česnek a listový špenát. Osolíme, opepříme, zalijeme vodou a necháme chviličku podusit. Poté odstavíme, přendáme do misky, přimícháme strouhanku, vejce smíchané se solí a pepřem a třemi lžícemi smetany. Opět důkladně promícháme.

Při plnění masa nám nádivka zbyde, ale najdeme pro ni využití. Stačí ji jen zahustit polohrubou moukou, v menším hrnci přivést vodu k varu a v ní postupně navařit nočky.


Na maso je potřeba:
  • 0,5 kg vepřové kýty nebo plece
  • petržel kořen (kousek)
  • 4 mrkve
  • ½ středně velké cukety
  • hrst sušených hub
  • voda dle potřeby
  • Provensálské koření
  • čerstvá petržel
  • sůl, pepř
  • smetanu + mouku
Do masa prořízneme otvor, čímž vytvoříme jakousi kapsu. Tu naplníme předpřipravenou nádivkou. Na pekáč nasypeme pokrájenou mrkev s petrželí, vložíme maso, osolíme, opepříme, zasypeme provensálským kořením, podlijeme vodou a dáme přiklopené péct na 230°C. Takto pečeme asi hodinu. Dále vsypeme nakrájenou cuketu, podlijeme vývarem z hub a houby také přidáme k masu + můžeme ještě přisypat hrst čerstvé petrželky. Samotné maso přelijeme výpekem a pečeme asi 10 minut přiklopené. Pak odklopíme, opět přelijeme a necháme ještě asi 20 minut dopéct.

Upečené maso z pekáče vyndáme, výpek slijeme přes síto, zeleninu si dáme stranou. Tento výpek pak zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě s kapkou smetany a ještě povaříme.

A jak přesně postupovat se dozvíte zde ve videoreceptu.


A skvělé netradiční jídlo je na stole. Přeji dobrou chuť! Usmívající se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Flag Counter