Tradiční smaženky

8. června 2017 v 9:40 | Tarlla |  Levně jako student
Chleba, vajíčka, hořčice, cibule, možná rajče a kyselé okurky. Troufám si říct, že převážnou většinu těchto položek bychom našli u každého studenta doma, ať už na koleji, nebo na bytě. A když je do "výplaty" daleko a peněz nezbývá, přichází čas udělat si smaženky. Přeci jen, kdo by chtěl pořád jíst špagety s kečupem...



Jak už bylo naznačeno, na smaženky budeme potřebovat:
- vajíčka
- sůl, pepř
- olej
- chleba
- plnotučnou hořčici
- cibuli
- kyselou okurku
- rajčata, popřípadě jinou zeleninu

Co se týká počtu vajíček, já jsem na jednu večeři pro dva lidi dělala smaženky ze 4 vajíček. Opět záleží na tom, jak moc velký hlad kdo má Usmívající se.

Vajíčka ušleháme se solí a pepřem, popřípadě trochou strouhanky, ale ta není potřeba. Na pánvi si rozpálíme olej a na něm smažíme vaječné omelety z obou stran, které poté pokládáme na chleba namazaný hořčicí. Přizdobit můžeme cibulí, kyselou okurkou a popřípadě nejakou zeleninou na osvěžení.

Šup, během pár minut je levná večeře na stole Usmívající se. Zase se zde tolik nejedná o mistrovské vaření, ani vymazlený recept, ale spíš o nápad, co sezobnout, když je hluboko do kapsy.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Flag Counter