Piškotový dort s jablky

15. června 2017 v 23:08 | Tarlla |  Videorecepty
Dneska bych vám ráda představila svůj první pokus o videorecept. Snad se bude líbit a dodá někomu z vás inspiraci. Recept je časově náročnější, výsledek je dostatečnou odměnou za námahu. Mrkající Video i sepsaný recept najdete dále v článku.



Na těsto si připravíme:

-3 celá vejce
-asi 120g cukru
-175g polohrubé mouky
-půl lžičky jedlé sody
-70 ml horké nebo teplé vody
-špetku soli
Na náplň budeme potřebovat:

-2 - 3 jablka
-půlku měkkého tvarohu
-přibližně 3 lžíce mléka
-1 vejce
-30 g cukru krupice
-1 skořicový cukr
- 2 hrsti rozinek naložených ve vodě s rumem
Na zalití si připravíme:

-Asi 3 lžíce škrobu
-citronovou šťávu
-2 lžíce cukru
-400 ml vody
-60 ml jablečného džusu

Oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme cukr s vodou a vyšleháme do pěny. Přidáme mouku a zamícháme. Ve vedlejší míse k bílkům přidáme lžíci cukru a špetku soli. Vyšleháme tuhý sníh, který po troškách přidáváme ke směsi, kterou již máme připravenou. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme přibližně 45 minut. Těsto průběžně hlídáme.

V misce smícháme půl vaničky tvarohu s cukrem, mlékem a jedním vajíčkem. Když už je korpus téměř upečený, vyndáme ho z trouby, zalijeme tvarohovou směsí a dáme cca. na 5 minut zapéct.

Mezitím si oloupeme jablka, která nahrubo nastrouháme. Vyndáme dort z trouby, navrch posypeme rozinkami naloženými v rumu. Na ně rozprostřeme nastrouhaná jablka, zasypeme je skořicovým cukrem a ještě 5 minut pečeme.

Na sporáku zahřejeme asi 350 ml vody s trochou cukru, těsně před bod varu. Vedle v mističce v 50 ml vody a 60 ml džusu rozmícháme 3 lžíce bramborového škrobu. Tuto směs vlijeme do ohřáté vody a zvolna vaříme stejným způsobem, jako kdybychom vařili pudink. Měli bychom získat i stejnou hustotu. Tímto naším "falešným pudinkem" přelijeme dort ve formě a necháme po vychladnutí ztuhnout v ledničce. Pár hodin by mělo stačit, ale když dort necháte v chladu přes noc, nic se nestane. Usmívající se

A pokud chcete získat konkrétnější představu o tom, jak postupovat, nakoukněte i do videa. Mrkající

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Flag Counter