Domácí játrová paštika

4. června 2017 v 13:55 | Tarlla
Protože prý frčí vše, co je domácí, je dnešním příspěvkem recept na domácí játrovou paštiku, která vždy přijde k chuti.


Budeme potřebovat:
- 400 g vepřových jater
- vepřové koleno v konzervě
- 1 větší cibuli, 2 větší stroužky česneku
- 1 velké rajče
- 1- 2 lžíce vepřového sádla
- cca 1/5 - 1/4 másla
- kmín, sůl, pepř, chilli, sušenou bazalku
- vodu (kolem 300 ml)
- 50 ml mléka
- smetanu ke šlehání (trochu Mrkající )
- 1 vejce
- necelou deci vína (já použila růžové mikulovské)
- škrob

Nadrobno nasekanou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme nakrájené vepřové koleno, osmahneme, přidáme játra, okořeníme, zarestujeme, podlijeme převařenou vodou a necháme dusit. Po chvíli přidáme i nakrájené rajče a prolisovaný česnek.

Po změknutí jater přilijeme víno a bez pokličky chvíli povaříme. Směs zahustíme škrobem rozpuštěným ve vodě. Záleží samozřejmě na tom, kolik jsme předtím dali vody. V závěru vmícháme vejce, mléko a kapku smetany. Můžeme přihodit i kousek másla. Odstavíme z plotýnky a necháme pochladnout.

Směs ještě za tepla postupně rozmixujeme tyčovým mixérem, nandáme do skleniček a navrch zalijeme trochou rozpuštěného másla. Tato dávka vyjde asi na čtyři skleničky (jedna na cca 200 g). Necháme úplně vychladnout a můžeme zavřené naskládat do ledničky.

Pro vylepšení chuti se do paštiky mohou přidat brusinky, nebo mandle. Záleží na každém, jak se rozhodne svou paštiku upravit.



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Flag Counter