Avokádová pomazánka

8. června 2017 v 11:49 | Tarlla |  Zdravě
Dnešním druhým příspěvkem je avokádová pomazánka. Hodně dlouho jsem dříve sbírala odvahu, abych ji vyzkoušela, ale dnes toho nelituji. Pro ty, co se s ním ještě nestihli seznámit, tu mám pár informací. Avokádo je ovoce, které pochází z Mexika. Narodíl od ostatního ovoce je tvořeno převážně tuky, nikoliv sacharidy. Tyto tuky jsou velice prospěšné, o čemž se v detailech dočtete i na odkaze http://grasa.cz/blog/2015/02/26/avokado-superpotravina/
Někdo ho připravuje na sladko, jiný zase na slano. Ať už tak, nebo tak, rozhodně ho doporučuji občas zařadit do jídelníčku pro zpestření.


Na pomazánku si připravíme:
- 1 zralé avokádo (při lehkém zmáčknutí v dlani musíme cítit, že je poddajné a měkké)
- sůl, pepř
- citronovou šťávu
- cibuli/česnek
- čerstvou bazalku
- občas do pomazánky přidávám trochů bílého jogurtu, nebo namačkaná rajčata

Avokádo vypeckujeme a dužinu oddělíme od slupky ( https://www.youtube.com/watch?v=h0fUd-B5-m0 ), dáme ji do mističky a vidličkou rozmačkáme. Osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, přidáme nasekanou bazalku, popřípadě ještě česnek/cibuli. Vše smícháme dohromady a můžeme podávat Mrkající. Jak už jsem zmínila, do pomazánky je možné přidat i rajčata, nebo bílý jogurt.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Flag Counter