Červen 2017

Dvoubarevné jogurtové košíčky

27. června 2017 v 20:11 | Tarlla |  Sladké všeho druhu
Sladká tečka. Tou jsou tyto jogurtové košíčky. Jsou malinké a vhodné jako dezert, nebo jako mls ke kávě. Tak šup na ně!

Kari rýže s blanšírovanou brokolicí

27. června 2017 v 19:57 | Tarlla |  Bezmasé
Pro ty, kteří se ještě nesetkali s pojmem "blanšírování", tu máme nejprve malé vysvětlení. Jedná se o techniku přípravy zeleniny, která se nejprve povaří, a pak se šokem rychle schladí. To jí zaručí krásnou jasnou barvu. Dají se tak upravovat například fazolové lusky, nebo (jako v našem případě) brokolice. My si ukážeme recept na rýži s brokolicí a rajčaty. Je to jedno z mých oblíbených jídel, na které Vám budou stačit jen 3 kusy nádobí - velký hrnec, menší hrnec a pánvička.

Vepřová kapsa s nádivkou pečená na zelenině podávaná s yorkshirským pudinkem

17. června 2017 v 23:37 | Tarlla |  Videorecepty
Pokud se rozhodnete vyzkoušet tento recept, určitě si vyčleňte více času. Při přípravě se zapotíte, ale odměna bude více než dokonalá. Mrkající Tak hurá do toho! Jak přesně postupovat najdete dole v článku.


Piškotový dort s jablky

15. června 2017 v 23:08 | Tarlla |  Videorecepty
Dneska bych vám ráda představila svůj první pokus o videorecept. Snad se bude líbit a dodá někomu z vás inspiraci. Recept je časově náročnější, výsledek je dostatečnou odměnou za námahu. Mrkající Video i sepsaný recept najdete dále v článku.

Makarony s rajčatovou omáčkou

14. června 2017 v 12:23 | Tarlla |  Bezmasé
Pokud při horkém počasí nemáte v oblibě cpát se knedlíky, lepší variantou pro vás možná budou těstoviny. Určitě si po nich nebudete připadat, jako kdybyste měli v břiše beton. Proto si dnes ukážeme jednoduchý bezmasý recept na těstoviny s rajčaty.

Avokádová pomazánka

8. června 2017 v 11:49 | Tarlla |  Zdravě
Dnešním druhým příspěvkem je avokádová pomazánka. Hodně dlouho jsem dříve sbírala odvahu, abych ji vyzkoušela, ale dnes toho nelituji. Pro ty, co se s ním ještě nestihli seznámit, tu mám pár informací. Avokádo je ovoce, které pochází z Mexika. Narodíl od ostatního ovoce je tvořeno převážně tuky, nikoliv sacharidy. Tyto tuky jsou velice prospěšné, o čemž se v detailech dočtete i na odkaze http://grasa.cz/blog/2015/02/26/avokado-superpotravina/
Někdo ho připravuje na sladko, jiný zase na slano. Ať už tak, nebo tak, rozhodně ho doporučuji občas zařadit do jídelníčku pro zpestření.

Tradiční smaženky

8. června 2017 v 9:40 | Tarlla |  Levně jako student
Chleba, vajíčka, hořčice, cibule, možná rajče a kyselé okurky. Troufám si říct, že převážnou většinu těchto položek bychom našli u každého studenta doma, ať už na koleji, nebo na bytě. A když je do "výplaty" daleko a peněz nezbývá, přichází čas udělat si smaženky. Přeci jen, kdo by chtěl pořád jíst špagety s kečupem...

Domácí játrová paštika

4. června 2017 v 13:55 | Tarlla
Protože prý frčí vše, co je domácí, je dnešním příspěvkem recept na domácí játrovou paštiku, která vždy přijde k chuti.
Flag Counter