Vinná klobása s brambory

31. května 2017 v 12:08 | Tarlla |  Levně jako student
Dnes vaří chlap! Poměrně výstižná věta pro recept, nebo spíše nápad na to, co rychlého připravit k obědu. Zařazení do rubriky "Levně jako student" není náhodné. Vždyť vinnou klobásu, je-li v akci, seženete i za 75Kč/kg, což vůbec není špatná cena. Pár bramborů obvykle člověk doma má, nebo je za pár kaček na ty dvě porce dokoupí. Cenově tedy splňuje toto jídlo kritéria, která jsou pro studenta důležitá. Příprava mu taky moc času nezabere, nejsou v ní žádné složitosti, tudíž není problém. A ve zkouškovém období se to rozhodně vyplatí! Pro dámy vinná klobása asi povětšinou nebude oblíbenou položkou jídelníčku, tudíž se nám potvrzuje i platnost úvodní věty o "chlapském vaření".



Vinná klobása je poměrně "flexibilní surovinou" pro vaření. Dá se obyčejně osmažit, nebo osmažit v těstíčku, trojobalu, nebo zapéct apod. Podávat ji můžeme s vařenými brambory, s bramborovou kaší, popřípadě s kouskem pečiva. Možností máme opravdu mnoho. Já pro dnešní typ zvolila první a zároveň nejjednodušší variantu, a to klobásku opečenou na pánvi, podávanou s brambory.

Na dvě porce si připravíme:
- vinnou klobásu (cca 20 dkg)
- hladkou mouku
- 2 větší brambory
- olej na smažení

Klobásu lze rozkrájet na menší "úseky", nebo ji stočit do "šneka" a zajistit párátky. Takto se zlehka obalí v hladké mouce a smaží dozlatova na pánvi s rozpáleným olejem.
Brambory se nechají uvařit tak, jak je každý zvyklý. Pokud není chuť jen na obyčejné brambory, je možnost udělat si brambory šťouchané, nebo bramborovou kaši. Jak už jsme psala výše. Volba je na každém z vás.
Aby talíř nevypadal "chudý", stačí připravit zeleninovou oblohu apod.

Náš výsledek vypadal následovně:
Jelikož jsme klobásu grilovali, přihodili jsme k ní ještě okořeněnou cuketu, která je v sezóně cenově téměř nulovou položkou (20Kč/kg).



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Eliss Eliss | Web | 31. května 2017 v 12:41 | Reagovat

Vypadá to dobře, ale dala bych si ji bez cukety :)

2 vyzkousene-recepty vyzkousene-recepty | 31. května 2017 v 20:48 | Reagovat

[1]: Přiznávám, že cuketa je taková moje "prasečinka" :D když už byl rozpálený gril, tak jsem ji tam přihodila.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Flag Counter