Květen 2017

Vinná klobása s brambory

31. května 2017 v 12:08 | Tarlla |  Levně jako student
Dnes vaří chlap! Poměrně výstižná věta pro recept, nebo spíše nápad na to, co rychlého připravit k obědu. Zařazení do rubriky "Levně jako student" není náhodné. Vždyť vinnou klobásu, je-li v akci, seženete i za 75Kč/kg, což vůbec není špatná cena. Pár bramborů obvykle člověk doma má, nebo je za pár kaček na ty dvě porce dokoupí. Cenově tedy splňuje toto jídlo kritéria, která jsou pro studenta důležitá. Příprava mu taky moc času nezabere, nejsou v ní žádné složitosti, tudíž není problém. A ve zkouškovém období se to rozhodně vyplatí! Pro dámy vinná klobása asi povětšinou nebude oblíbenou položkou jídelníčku, tudíž se nám potvrzuje i platnost úvodní věty o "chlapském vaření".

Grilovaný losos se smetanovou omáčkou

30. května 2017 v 13:45 | Tarlla |  Zdravě
Léto klepe na dveře a pro mě nastal čas vytáhnout gril (v bytě jen elektrický Smějící se , ale i ten je fajn). Kromě různé zeleniny a všelijakých steaků není k zahození zkusit na něm připravit třeba takový filet z lososa. Ryby z velké části nejím, ale právě po lososovi bych se utloukla. A tato varianta patří mezi mé oblíbené. Příjemně zasytí, skvěle chutná, a ještě k tomu je i zdravá!

Rajská omáčka

27. května 2017 v 11:43 | Tarlla |  Omáčky
Stará dobrá klasika. Ráj na zemi. Asi tak bych popsala tuhle omáčku, kterou dělám opět poměrně často s příkazem: "Ale pořádně ji oslaď, ať je dobrá!" Stejně jako u mnoha dalších má každá kuchařka vychytanou "tu svou". Nu a já mám třeba takovouto. (recept v článku)

Zapečené brambory s kuřecím masem a smetanou

21. května 2017 v 11:27 | Tarlla |  Maso
Tento recept se u nás doma stal již takovou klasikou. Já si ho pamatuji ještě ze školní jídelny na ZŠ, kde se jednalo o jedno z mála jídel, které bylo opravdu vynikající. Na receptu opět nic extra složitého a určitě si pochutnáte! Mrkající Více informací najdete v článku.

Cibulový chléb

8. května 2017 v 16:53 | Tarlla |  Pečivo
Dnešním druhým receptem je cibulový chléb. Ač se může zdát trošku náročnější, výsledek rozhodně stojí za námahu!

Kmínová polévka

8. května 2017 v 16:02 | Tarlla |  Levně jako student
Ahoj, ahoj.
Dneska přicházím s receptem, který není náročný ani na čas, ani na přípravu. Naučíme se vařit kmínovou polévku. Je jednoduchá, poměrně chutná a hlavně levná, což například já(jakožto student) ocením. K obědu s kusem pečiva je naprosto ideální. A pokud Vám nevadí chuť kmínu, doporučuji vyzkoušet.

Polévka z nakládaných zelených fazolek

6. května 2017 v 16:06 | Tarlla |  Polévky
Dneska bych Vám ráda představila polévku, která je jednou z mých nejoblíbenějších. Je to smetanová fazolková polévka, po které se budete moci utlouct.


Chodské koláče

5. května 2017 v 20:08 | Tarlla |  Sladké všeho druhu
Dnešním prvním receptem jsou chodské koláče. Mnoho lidí, se kterými jsem se setkala, se bojí pustit do vlastních koláčů. S tímhle receptem ale rozhodně není čeho se bát. Usmívající se Více v článku.

Něco málo na úvod

5. května 2017 v 11:59 | Tarlla |  Ostatní
Zdravím všechny.
Ráda bych Vás přivítala na svém blogu převážně o vaření.

V dnešní době existují tisíce webových stránek s recepty, ale ne všechny tyto stránky jsou "spolehlivé". Mně osobně se často stane, že narazím na stránku, kde jsou pod recepty miliony komentářů, které rozhodně neověřují, zda jsou v receptu správné poměry, jestli stojí za vyzkoušení apod. Člověka, který třeba nemá mnoho zkušeností, to může zmást.

Z tohoto důvodu jsem se rozhodla založit blog, kde budou zveřejňovány mnou vyzkoušené recepty, u kterých nebude potřeba bát se, zda výsledek bude takový, jaký by měl být. Sama jsem "držka rozmlsaná", která si tu papulu neošidí a ráda zkouší nové věci, takže tady najdete od staré poctivé klasiky, po netradiční recepty apod.

Na závěr bych ráda podotkla, že nejsem žádná profesionální kuchařka, ale člověk, kterého vaření a pečení baví a občas si doma zkusí i nějaký ten nový recept. Takže pokud Vás někoho napadne mi vyčítat například to, že používám masox, budiž. Nebudu Vám vymlouvat, že je to umělé dochucovadlo, ale já jsem na něj zvyklá a nevadí mi. Přijde mi jako mnohem menší zlo než například tzv. "polévkové koření"

Snad některým z Vás tento blog pomůže, ať už v začátcích vaření, či při zdokonalování sama sebe.

Vaše Tarlla Mrkající
Flag Counter